woensdag 16 januari 2013

Dworp: dag 2

Op woensdag 16 januari was de tweede dag van Dworp aangebroken. Bij het ontbijt kregen we allemaal een kaartje –thema interbellum- aangereikt van de menoren. En toen kwam er weer een originele groepsindeling aan! Aan de hand van duploblokjes werden we verdeeld in groepen. Er moest een groep activiteiten voorzien voor de onderbouw van een school, er andere groep moest activiteiten voorzien voor de bovenbouw en nog een andere groep moest voor de coördinatie zorgen. Ikzelf zat in die laatste groep en moest dus zorgen voor de coördinatie. Mijn eerste gedacht; dit zal rustig worden. Dit was het dus helemaal niet! 
 
In het begin verliep het vrij chaotisch, dit omdat iedereen wel eens aan het woord wou zijn. Toen hebben we besloten één echte leider aan te stellen, die de vergaderingen ging leiden. Ik heb me samen met Sofie afgezonderd van de groep om te werken aan de flashmob. We hebben er een dansje van gemaakt op het niveau van de kinderen in interbellumstijl, hoe kan het ook anders! Bij de eerste oefening verliep het vrij moeilijk, maar na enkele keren oefenen waren de studenten klaar om de flashmob voor te stellen de dag nadien. 



Vervolgens hebben Sofie en ikzelf ook het toneeltje in elkaar gestoken dat ervoor zou zorgen dat er een rode draad doorheen de muzische dag van de kinderen zou zijn. Het verhaal, waarin ikzelf de opa speelde, was het volgende:
Er liepen twee meisjes in de sneeuw te spelen. Plots stootten ze op een bevroren standbeeld van een meisje. Ze vragen zich af hoe het komt dat dit meisje bevroren is. Ze vragen het aan de opa die het verhaal volledig uitlegt. Het meisje gooide bijna honderd jaar geleden altijd sneeuwballen naar de mensen, de meeste mensen konden hier wel mee lachen, maar er was één vrouw dat hier niet mee kon lachen. Het was een vrouw met een zwarte punthoed en een lelijk zwart kleed. Ze betoverde het meisje met de volgende spreuk: Olle bolle Gijs, ik verander jou in ijs! En zo gebeurde het. De heks verdween als sneeuw voor de zon. De kinderen zouden het meisje terug kunnen ontdooien als ze verschillende kledingstukken zouden verzamelen die dag, maar daarvoor moesten ze muzische opdrachten uitvoeren.  

Wanneer dit alles voorbereid was, was het hoge tijd om te ontspannen! De leerkrachten hadden een muzisch spel voorbereid. We moesten een film proberen maken door aan verschillende postjes opdrachten uit te voeren in verband met onze film. Ondanks dat het relatief koud was, hielden we de moed er toch in en bekwamen we een leuke film.
Na het eten was het tijd om de benen los te gooien! En of dit gebeurd is, we hebben maar liefst drie volledige uren aan het dansen geweest. Het was geen gewone dans, maar een dans uit de jaren ’20 en ’30, namelijk de Charleston. Een voorbeeld hiervan kan je hieronder bewonderen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten